Goedkope Voetbalshirts Van Sheffield United, onderaan in de Premier League, heeft zondag in Bramall Lane de kansen getrotseerd met een dramatisch 2-2 gelijkspel tegen Chelsea. The Blades, wanhopig op zoek naar punten om degradatie te voorkomen, zorgden voor een opzienbarende comeback na twee keer op achterstand te zijn gekomen tegen de Blues, die zelf een spannende late overwinning boekten tegen Chelsea.

Chelsea, onder manager Mauricio Pochettino, begon fel en nam in de 11e minuut de leiding via veteraanverdediger Thiago Silva. De Braziliaan, die zijn 100e optreden in de Premier League vierde, kwam majestueus op na een corner van Conor Gallagher. Zijn volley ging net langs de paal en bracht het thuispubliek tot zwijgen.

De Blades lieten zich echter niet uit het veld slaan. Ze vochten zich terug in de wedstrijd en vonden net na het half uur de gelijkmaker. Jayden Bogle, na een pass van Gustavo Hamer, sprong op een losse bal in het Chelsea strafschopgebied en loste vanuit een moeilijke hoek een krachtige aanval die Chelsea doelman Edouard Mendy versloeg.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder, met kansen aan beide kanten. Goedkope Voetbalshirts Van Chelsea kwam opnieuw op voorsprong in de 66e minuut dankzij een mooie teambeweging. Jongeling Cole Palmer speelde een heerlijke bal op het pad van Noni Madueke, die de bal beheerst langs Ivo Grbic in het Sheffield-doel schoof. Palmer breidde de voorsprong van Chelsea even later bijna uit door een duikende redding van de doelman van de Blades te forceren.

Goedkope Voetbalshirts Van Chelsea
McBurnie bezorgt Sheffield United dramatisch gelijkspel tegen Chelsea

Messi Voetbal

Sheffield United gaf de strijd echter niet op. Anel Ahmedhodzic maakte een cruciale laatste tackle om Nicolas Jackson een duidelijke scoringskans te ontnemen, waardoor zijn ploeg in de wedstrijd bleef. En met de klok die wegtikte en de blessuretijd in aantocht, bereikte het drama een hoogtepunt.

In de derde minuut van de toegevoegde tijd vond een hoopvolle bal in het Goedkope Voetbalshirts Van Chelsea strafschopgebied zijn weg naar Ollie McBurnie, de enige spits van de Blades. Met een verdediger die in zijn nek hijgde, toonde McBurnie een opmerkelijke kalmte om de bal te controleren, te draaien en een laag schot langs een hulpeloze Mendy te schieten. Bramall Lane barstte uit in jubelstemming toen de scheidsrechter op het laatste fluitsignaal blies, waardoor de met degradatie bedreigde Blades een vitaal punt hadden.

Deze spannende ontmoeting diende als een microkosmos van Chelsea’s recente strijd. Ondanks het feit dat de ploeg van Pochettino over een getalenteerde ploeg beschikt, heeft het moeite om consistent te blijven en heeft het meerdere keren punten laten liggen in gewonnen posities. Voor Sheffield United zal de late gelijkmaker een grote boost zijn voor hun overlevingskansen. Ze zullen moeten voortbouwen op deze vechtlust en prestaties in de resterende wedstrijden van het seizoen als ze de val naar het Championship willen voorkomen.